Adaugă
Publicitate

Interviu cu echipa Salsa Picante

Prezentare

Interviul care urmează este realizat cu echipa Salsa Picante condusă de Eva şi Iulian Dinu, care vor organiza în perioada 22-24 ianuarie, Festivalul Naţional de Salsa la Aro Palace. Cei doi sunt un exemplu de urmat, reuşind să îmbine armonios pasiunea pentru dans şi viaţa de familie.

I.B.: Cum şi când a aparut Salsa Picante?
S.P.: Salsa Picante s-a născut în anul 2005 la Braşov. Cu un an în urmă am avut plăcerea să întâlnesc doi instructori de salsa din India. Ei mi-au arătat câteva figuri de salsa, eu i-am învăţat câteva coregrafii de latino şi standard. După câteva luni am participat la cursurile de dans a profesoarei Mioara Dan (Italia) şi bazându-mă pe experienţa de 12 ani de dansator sportiv şi de 4 ani de instructor la Fan Dance Club, ea a reuşit să mă inspire să deschid prima şcoală de salsa şi tango argentinian la Braşov în 9 martie 2005. În această iniţiativă ne-au fost alături mereu Cristina Casagranda, Ioana Mihalcea şi Mircea Gavrilă (antrenori şi arbitri internaţionali la dans sportiv, Fan Dance Club Braşov). După 7 luni, la primul spectacol prezentat de grupul nostru sufletist am luat numele de Salsa Picante. De atunci au trecut aproape 5 ani frumoşi, plini de salsa, cursuri de formare cu cei mai buni instructori din străinătate, nopţi albe, dar senine, participări la festivaluri, şi Salsa Picante a crescut, formând o comunitate frumoasă de salsa în Braşov.

Au fost alături mulţi prieteni şi chiar unii dintre ei au ales la rândul lor să predea salsa (cum ar fi Sebastian Sabău şi Edi Kiss)

I.B.: Care sunt membrii care compun echipa de bază?
S.P.: Salsa Picante este o şcoală de dans plină de bucurie şi pasiune, unde lumea vine sa danseze, şi din cei mai fideli, care decid să petreacă mai mult timp alături de noi s-a format o echipă frumoasă. Aş enumera dintre ei pe cei care s-au implicat cu adevărat în povestea Salsa Picante şi organizarea Festivalului Naţional de Salsa: Monica – instructor, coregraf, performer, DJ, premiat Jack& Jill, deschizătoarea stilului New York (on2) in Braşov; Tache – instructor, coregraf, performer, maratonist al petrecerilor de salsa, premiat Jack&Jill; Urri – performer şi maratonist al petrecerilor de salsa, premiat Jack& Jill; Andreea – performer şi maratonist al petrecerilor de salsa, premiat Jack& Jill;Anca şi Mircea – o pereche de bază în showuri, partyuri şi organizare de evenimente;Alina – performer sufletist şi maratonistă la partyuri. Alţi prieteni dragi care sunt alături la bine şi la greu: Ariciul, Acky (Burton), Corina (Adina), Marton (Unguru’), Sandrija, Vilte, Carmen (vecina), Mălina&Bogdan, Liviu (Skating), Dana&Mihai, Maria, Cosmin şi mulţi alţii cărora trebuie să le cer scuze că nu-i pot enumera acum, dar şi ei sunt importanţi fiindcă reprezintă continuitatea şi viitorul şcolii.

I.B.Când aţi început să practicaţi dansul, ce v-a atras la început?
S.P.: Dansul ne-a plăcut mereu, dar ca şi pereche de dansatori (Eva & Iulian) ne-am format la cursurile maestrului coregraf Ioan Corneliu Vasiliu, la Reduta, din anul 1991. Dansam bine (aşa spuneam noi), dar vroiam să învăţăm câţiva paşi de tango şi vals.

I.B.Cine a fost pentru voi Ioan Corneliu Vasiliu?
S.P.: Atunci I.C.Vasiliu a deschis uşa Sălii Albastre şi am intrat într-o lume nouă, lumea dansului. El ne-a invăţat sa iubim DANSUL, ca fiecare stil are farmecul şi frumuseţea lui. Putem spune că trup şi suflet ne-am dedicat de 19 ani dansului şi asta datorită maestrului I.C. Vasiliu, el ne-a influenţat destinele şi ne-a molipsit cu pasiunea şi bucuria dansului.

I.B.Foarte multe ore de antrenament, zile petrecute prin alte locuri, chealtuială pe măsură, cum va împăcaţi cu familia/prietenii?
S.P.: Ca să ajungem la nivelul de bun dansatori, performeri, instructor de dans şi coregrafi a trebuit sa facem sacrificii, în perioada studenţiei învăţam şi dansam, apoi a urmat perioada serviciu şi dans, apoi familie, serviciu şi dans. Spre norocul nostru am avut şi avem amândoi aceaşi pasiune şi o avem şi pe fetiţa noastră Timeea (9 ani) pasionată de muzică şi dans. Muzica şi dansul ne-au umplut viaţa şi ne-a facut să ne bucurăm din plin de ea.

I.B.Ce aduce nou Festivalul Naţional de Salsa din acest an?
S.P.: Festivalul National de Salsa este proiectul nostru drag. La fiecare ediţie ne străduim ca festivalul să fie din ce în ce mai bun şi atractiv pentru salseros.

Anul acesta avem mai multe în premieră:
1. participare record, peste 900 de dansatori de salsa
2. evenimentul se desfăşoară în totalitate la Hotel Aro Palace 5*
3. salsa în piscina Hotelului Aro Palace
4. salsa pe gheaţă la Patinoarul Olimpia
5. 3 săli pentru workshopuri în paralel

I.B.: Cum v-aţi pregătit pentru festival?
S.P.: Ca în fiecare an Festivalul Naţional de Salsa este organizat de Salsa Picante împreună cu Fan Dance Club. Am avut norocul să colaborăm cu oameni sufletişti mereu, şi mulţumim tuturor sponsorilor şi partenerilor că ne sunt alături, unii dintre ei chiar an de an.

Din culise, cred ca vom dezvălui mai multe după Festival.

I.B.: Care sunt problemele majore pe care le întâmpinaţi la organizarea acestui eveniment?
S.P.: Pentru anul acesta „problema” majoră a fost participarea masivă, care ne-a obligat să ţinem evenimentul cu „casa închisă”, ceea ce v-a crea nemulţumire în rândul celor care vroiau să participe şi nu s-au înscris din timp.

I.B.Pe lângă cursurile de salsa ce alte lucruri le mai oferiţi celor interesaţi de dans?
S.P.: La Salsa Picante puteţi să învăţaţi să dansaţi salsa, bachata, merengue, cuban cha cha, rueda de casino. Foarte important este că la Salsa Picante şi în general în familia Salsa, poţi socializa cu multe persoane civilizate, cu chef de viaţă, care te vor face să trăieşti în partea frumoasă a vieţii şi să uiţi de grijile cotidiene.

Doritorii să înveţe salsa sunt aşteptaţi în 29 ianuarie la deschiderea unui nou curs intensiv de salsa la Liceul de Informatică, în Sala Festivă, la ora 18.30

Şi încă ceva: spre bucuria noastră, pe când eram în toiul organizării F.N.S. au început să curgă mesaje de la instructori de salsa români care activează în alte ţări (Italia, Austria, Suedia, Turcia, Ungaria). Ei ne-au pus pe gânduri prin solicitarea lor de a participa la F.N.S. prin workshopuri şi showuri. Pentru acest an nu s-a putut pentru că F.N.S. este organizat în primul rând pentru dansatorii de salsa din România, dar cine ştie la ediţia următoare se va adresa dansatorilor români de salsa de pretutindeni.

I.B.Un sfat pentru cei care se află la început de drum în acest domeniu de activitate?
S.P.: Pentru cei care se află la început de drum în acest domeniu de activitate putem spune sa fie deschisi şi să pună suflet în tot ce doresc sa facă.

Îi mulţumim Evei şi lui Iulian pentru timpul acordat şi le mulţumim că reuşesc să atragă atenţia asupra oraşului Braşov prin acest festival.


Etichete:

Festival , Aro Palace , dans , Interviu , Ioan Corneliu Vasiliu , pasiune , Salsa Picante

Urmează în Braşov 6433