Adaugă
Publicitate

actualizat

Prezentare

Muzeul „Casa Muresenilor” Brasov a inceput activitatile de mentorat cultural luni, 12 septembrie 2011, ora 10,00 in cadrul proiectului „1 pentru 2! Program pilot de mentorat la muzeu pentru copii cu dizabilitati”.

Proiectul „1 pentru 2! Program pilot de mentorat la muzeu pentru copii cu dizabilitati” este desfasurat de Muzeul „Casa Muresenilor” Brasov cu finantare din partea Administratiei Fondului Cultural National si cu sprijinul partenerilor sai: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov si Asociatia Colors Brasov.

  • 1-pentru-2-program-pilot-de-mentorat-la-muzeu-pentru-copii-cu-dizabilitati-la-muzeul-casa-muresenilor2
  • 1-pentru-2-program-pilot-de-mentorat-la-muzeu-pentru-copii-cu-dizabilitati-la-muzeul-casa-muresenilor1
  • 1-pentru-2-program-pilot-de-mentorat-la-muzeu-pentru-copii-cu-dizabilitati-la-muzeul-casa-muresenilor4

In prima saptamana 5 copii cu dizabilitati din Locuinta Protejata Casa Irlanda Harman, judetul Brasov, au participat la prezentarea Muzeului “Casa Muresenilor” si a personalitatilor sale, la prezentarea patrimoniului cultural al muzeului cu acces ghidat in depozitele de bunuri culturale (obiecte si documente), sesiune de lucru privind cultura in societatea informationala in cadrul careia copiilor cu dizabilitati li s-a prezentat site-ul muzeului, bazele de date electronice ale muzeului (DOCPAT, documente scanate), la doua programe de educatie muzeala: “Istoria costumului in secolul al XIX-lea” si “Vino sa cunosti brasovenii de altadata!”. Un program de educatie muzicala, si anume o auditie muzicala, a fost sustinuta de domnul Steffen Schlandt, organist la Biserica Neagra. In cadrul vizitelor ghidate la Muzeul de Arta din Brasov, Muzeul Judetean de Istorie Brasov, Muzeul de Etnografie Brasov, Biblioteca Judeteana Brasov copii au desenat si au colorat dupa sablon. Atelierul sustinut de reprezentanti ai Asociatiei Colors Brasov, responsabili cu activitati de invatare prin joc, s-a desfasurat in Parcul Titulescu.

Aceleasi activitati de mentorat cultural le sunt destinate in cea de a doua saptamana de mentorat la muzeu, saptamana care a debutata ieri, 19 septembrie a.c., altor 5 copii cu dizabilitati din Centrul de Reabilitare Scolara Bradet Sacele, judetul Brasov.

Pentru mai multe informatii accesaţi site-ul Muzeului „Casa Muresenilor” Brasov, www.muzeulmuresenilor.ro.

Prezentarea initiala:

Muzeul „Casa Muresenilor” Brasov are placerea sa va anunte demararea activitatilor de mentorat cultural luni, 12 septembrie 2011, ora 10,00 in cadrul proiectului „1 pentru 2! Program pilot de mentorat la muzeu pentru copii cu dizabilitati”.

Proiectul „1 pentru 2! Program pilot de mentorat la muzeu pentru copii cu dizabilitati” este desfasurat de Muzeul „Casa Muresenilor” Brasov cu finantare din partea Administratiei Fondului Cultural National si cu sprijinul partenerilor sai: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov si Asociatia Colors Brasov.

Proiectul isi propune cresterea cu ajutorul culturii a gradului de incluziune sociala la copii cu dizabilitati din judetul Brasov prin programe de mentorat la muzeu. 10 copii cu dizabilitati din Centrul de Reabilitare Scolara Bradet Sacele, judetul Brasov, si Locuinta Protejata Casa Irlanda Harman, judetul Brasov, se vor deplasa la muzeu in orasul resedinta de judet. In conformitate cu prioritatile europene ale anului 2011, an dedicat si promovarii cresterii incluzive a tinerilor cu dizabilitati, proiectul creaza punti intre cultura si tineret incurajand o mai buna integrare sociala si cu ajutorul culturii.

In perioada 12-23 septembrie 2011 specialistii muzeului, o echipa formata din 5 persoane (4 muzeografi si 1 conservator), vor desfasura activitati de mentorat cultural. Produsul educational se concentreaza pe fiecare beneficiar, mentorul acordand pe parcursul celor 2 serii de cate o saptamana cate unui copil in parte. Copii cu dizabilitati vor participa la prezentarea Muzeului “Casa Muresenilor” si a personalitatilor sale, prezentarea patrimoniului cultural al muzeului cu acces ghidat in depozitele de bunuri culturale (obiecte si documente), sesiune de lucru privind cultura in societatea informationala in cadrul careia copiilor cu dizabilitati li se vor prezenta site-ul muzeului, bazele de date electronice ale muzeului (DOCPAT, documente scanate), doua programe de educatie muzeala: “Istoria costumului in secolul al XIX-lea” si “Vino sa cunosti brasovenii de altadata!”, un program de educatie muzicala, si anume la o auditie muzicala cu instrument explicata, vizite ghidate la Muzeul de Arta din Brasov, Muzeul Judetean de Istorie Brasov, Muzeul de Etnografie Brasov, Biblioteca Judeteana Brasov si ateliere sustinute de reprezentanti ai Asociatiei Colors Brasov, responsabili cu activitati de invatare prin joc.

Totodata, se urmareste realizarea unei legaturi directe intre specialistii unui muzeu din orasul resedinta de judet si specialistii din centrele de plasament din judet pentru o imbunatatire a competentelor profesionale ale angajatilor in lucrul cu copii cu dizabilitati si o crestere a gradului de accesibilitate a acestora la produsele si serviciile culturale oferite de muzeu. Se va realiza un manual de buna practica in care vor fi consemnate noi instrumente de lucru culturale pentru copiii cu dizabilitati in vederea unei mai bune integrari sociale a acestora.

Pentru mai multe informatii si detalii va rugam sa luati legatura cu Valer Rus (director Muzeul „Casa Muresenilor” Brasov, manager de proiect, ) sau cu Marinela Loredana Barna (muzeograf Muzeul „Casa Muresenilor” Brasov, coordonator activitati de mentorat cultural, ) sau sa accesaţi site-ul Muzeului „Casa Muresenilor” Brasov, www.muzeulmuresenilor.ro.


Etichete:

copii , muzeu , Muzeul Casa Muresenilor , voluntariat , Asociatia Colors

Contact

Organizator:

Muzeul Casa Mureşenilor

Piata Sfatului nr. 25

0268477864


Loc de desfășurare:

Piata Sfatului nr. 25

0268477864

Urmează în Braşov 6425

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe