Adaugă
Publicitate

- intre 11:00 si 19:00 Program complet

Conferinţă, Seminar

Casa Baiulescu

Imbunatățește Sesizează

1674 0

Prezentare

Pentru al treilea an consecutiv, bibliotecile publice devin ambasadorii accesului la informaţie, prin participarea la campania europeană „Get Online Week”,  cunoscută în ţara noastră sub denumirea generică „Hai pe net!” şi coordonată de Fundaţia EOS în parteneriat cu Alianţa Digitală pentru România.

Campania, susţinută de Comisia Europeană, îşi propune să mobilizeze 5000 de telecentre (puncte acces public la informaţie, organizaţii nonguvernamentale, biblioteci şi centre educaţionale) din cel puţin 50 de ţări din Europa, Asia, Africa şi să aducă online cel puţin 200.000 de persoane. Anul acesta, reţelele de telecentre implicate vor folosi instrumente noi de învăţare, care vor sprijini temele de învăţare inter-generaţională, de angajabilitate în rândul tinerilor, îmbătrânire activă, participare civică, implicare socială şi rolul femeilor în domeniul noilor tehnologii.

Campania Hai pe Net! este dedicată în primul rând celor care nu au mai folosit internetul până acum, dar încurajează şi utilizatorii conectaţi să beneficieze din plin de o serie de aplicaţii şi servicii online care să le îmbunătăţească calitatea vieţii.
În perioada 26 – 30 martie, în intervalul orar 10.00-18.00, Biblioteca Judeţeană vă aşteptă la

  • Centrul de Informare Comunitară – Casa Baiulescu,
  • Sal@info – sediul central,
  • Secţia pentru Copii şi Tineret – Str. Iuliu Maniu nr. 6 şi
  • Filiala 2 – Str. Prunului nr. 41, sc. C,

cu o serie de activităţi dedicate campaniei.

  1. instrumente web 2.0 pentru copii şi tineri Glogster, Voki, Draw it live, BeFunky  
  2. aplicaţia pentru evaluarea abilităţile TIC în raport cu cerinţele angajatorilor pentru tineri şi pentru şomeri
  3. folosirea instrumentului Employment Toolkit, resursă disponibilă în limba română pentru şomeri
  4. Fără etichetă” - plaforma de locuri de muncă dedicată persoanelor cu dizabiblităţi
  5. Colecţia electonică a CIC (site-uri care oferă locuri de muncă)
  6. activităţi pentru părinţi privitoare la siguranţa copiilor pe Internet
  7. activităţi pentru agricultori http://www.apdrp.ro/
  8. „Primul CLICK” - activităţi pentru seniori

În acest an, Bibliotecii Judeţene i s-au alăturat alte 17 biblioteci publice din judeţ: Bran, Cristian, Dumbrăviţa, Feldioara, Ghimbav, Hălchiu, Hoghiz, Homorod, Măieruş, Moeciu, Ormeniş, Poiana Mărului, Răşnov, Săcele, Tărlungeni, Vama Buzăului, Voila, care vor derula activităţi similare. 

Obiectivul campaniei de anul acesta este acela de a duce online peste 10.000 de români în oricare din locaţiile de tip telecentru din ţară. Campania Hai pe Net! este dedicată în primul rând celor care nu au mai folosit internetul până acum, dar încurajează şi utilizatorii conectaţi să beneficieze din plin de o serie de aplicaţii şi servicii online care să le îmbunătăţească calitatea vieţii.

“Fiind un proiect care se desfăşoară simultan în mai multe ţări din Europa, Asia şi Africa am dori să încurajăm navigatorii români care doresc să susţină mesajul Hai pe net! să acceseze site-ul www.eos.ro, dovedind astfel că au fost online în săptămâna 26 - 30 martie, în cadrul campaniei Hai pe net! Toate hit-urile (înscrierile) vor fi contorizate de o aplicaţie specială (counter-ul campaniei), în timp real. Acest lucru va fi făcut în mod simultan de către toate celelalte ţări participante, iar noi ne dorim să fim din nou printre primii în Europa“ declară Gabriela Bârna, director al Fundaţiei EOS România.  

Sintagma „incluziune digitală” sau „e-incluziune” este un termen utilizat pentru a cuprinde totalitatea activităţilor desfăşurate pentru realizarea unei societăţi informaţionale inclusive, un alt concept ce promovează ideea că societatea informaţională aduce beneficii întregii societăţi, inclusiv persoanelor dezavantajate, a celor cu dizabilităţi sau a celor în vârstă.

Pentru mai multe detalii despre campania care se desfăşoară la nivel european sub coordonarea reţelei Telecentre-Europe vă invităm să vizitaţi: http://www.telecentre-europe.org/ şi http://telecentreeurope.ning.com.

E-centrele sunt puncte de acces gratuit la tehnologia informaţiei, înfiinţate în cadrul programului de responsabilizare socială Unlimited Potential al companiei Microsoft, cu sprijinul administraţiei şi al unor organizaţii neguvernamentale locale. În cadrul acestora se desfăşoară atât programe de formare orientate spre dezvoltarea abilităţilor IT, cât şi de cursuri cerute de membri ai comunităţii, precum limbi străine, afaceri pe internet, dezvoltare rurală etc.

Despre Fundaţia EOS România
Fundaţia EOS România a fost înfiinţată în 1997, având peste zece ani de experienţă în introducerea şi dezvoltarea utilizării noilor tehnologii atât în sistemul de educaţie formală cât şi la nivelul comunităţilor mai largi. Misiunea EOS se focalizează pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea si oferirea de oportunităţi tuturor membrilor comunităţii de a acumula deprinderi si abilităţi necesare mânuirii informaţiilor si creării de cunoştinţe noi, elemente esenţiale pentru participarea la dezvoltarea unei societăţi deschise bazate pe cunoaştere. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.eos.ro.

Informaţii suplimentare:

Claudia Popescu
şef Serviciu Informare şi Formare Continuă 
Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov
Tel : 0268 419338; Fax : 0268 415079
 


Etichete:

cultura , comunitate , Casa Baiulescu , Biblioteca Judeteana , internet , Hai pe net , Get Online Week

Contact

Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeteana "George Baritiu" si Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33, cod 500036 Brasov

0368412179, 0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 6433

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe