Adaugă
Publicitate

intre 18:00 si 19:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Intrare liberă

Imbunatățește Sesizează

818 0

Prezentare

Predicțiile pământului. Despre gândirea și practica ecologică | Vernisaj
Locație: Muzeul de Artă Brașov
vineri, 21 aprilie, ora 18:00

Expoziția „Predicțiile pământului. Despre gândirea și practica ecologică”, prezentată inițial la Muzeul Național Cotroceni, iar apoi la Paris, Luxemburg și Londra, ajunge în această primăvară la Muzeul de Artă Brașov. Vă invităm să participați la vernisajul expoziției vineri, 21 aprilie 2023, de la ora 18.00.

În cadrul acestei expoziții este prezentată o selecție de artiști români contemporani care au abordat la nivel artistic provocările ecologice ale ultimelor decenii. Lucrările au fost realizate în medii vizuale diferite, iar publicul vizitator va avea ocazia să descopere sculpturi, desene, colaje, fotografii, video art, instalații multimedia și ilustrații.

Artistul brașovean Olimpiu Bandalac a fost invitat să se alătură acestui proiect în contextul itinerării expoziției la Muzeul de Artă Brașov. Așadar, artiștii Elena Adorian, Olimpiu Bandalac, Cătălin Burcea, Sergiu Chihaia, Ciprian Ciuclea, Claudiu Cobilanschi, Ștefan Radu Crețu, Liviu Epuraș (EPV), László Forrai, Cosmin Paulescu, Dan Perjovschi, Dan-Raul Pintea, Bogdan Rața, Saint Machine, Florin Ștefan, Iulia Toma, Mihai Zgondoiu, studenţi UVT Arte şi UNArte vor fi prezenți cu lucrări de artă prin care transmit reflecții asupra diverselor puncte fragile în contextul ecologic.

Tema curatorială a expoziției „Predicțiile Pământului. Despre gândirea și practica ecologică” aduce în prim plan un discurs angajat (și asumat) prin care artiștii își prezintă vizual opiniile filozofice, spirituale, activiste sau estetice. Raportarea la timp și spațiu este necesară mai ales atunci când analizăm și comparăm date. Modul în care si-au conceput lucrările a fost la fel de important precum lucrarea finală expusă. Aceste „forme de dialog” sunt prezentate într-un soi de laborator al cunoașterii prin care privitorul relaționează profund la nivel mental și emoțional. Se fac dezvăluiri. Se ridică semne de întrebare. Predicțiile sunt și ele parte din acest dialog non-verbal. (Mihai Zgondoiu – artist/curator)

Partener eveniment: Muzeul Național Cotroceni

Intrarea la eveniment va fi liberă.
Vă așteptăm cu drag și artă!

 

Urmează în Braşov 6433

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe