Apreciez 0
In ziua de azi mai toata lumea face cafea la filtru. Totusi, sa faci un filtru bun nu e usor, macinarea si proportia dintre cafea si apa trebuie sa fie perfecta, astfel incat sa asigure o extractie cuprinsa intre 18-22% din boaba de cafea si care se transforma in 1.2-1.5% suspensii solide in cafeaua preparata. Aceasta alchimie nu este stapanita decat de foarte putini brewmasteri.
Filtrul de cafea a fost inventat de o femeie, la inceputul secolului trecut. Amalie Auguste Melitta Benz, nascuta la Dresda (Germania). Dupa ce a incercat mai multe variante, s-a gandit sa foloseasca o sugativa, din caietul de scoala al baiatului ei, Willi, pe care a pus-o intr-un vas de cupru perforat, prin care sa treaca, inainte de a ajunge in cesti, cafeaua, care nu mai trebuia sa fie fiarta. Se punea cafeaua macinata in vasul cu sugativa si se turna, peste aceasta, apa fierbinte. Rezultatul a starnit entuziasmul celor din jur, deoarece cafeaua avea un gust mult mai bun, era mai putin amara. In 1908 Melitta a primit brevetul oficial pentru aceast inventie.
Sambata, vino la Cafeteca My Place sa gusti o cafea la filtru perfecta! :)
Informatii la tel. 0742108485
My Place , Cafenea , Cafeteca , cafea , Cafeteca My Place
Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.