Adaugă
Publicitate

Prezentare

In ziua de azi mai toata lumea face cafea la filtru. Totusi, sa faci un filtru bun nu e usor, macinarea si proportia dintre cafea si apa trebuie sa fie perfecta, astfel incat sa asigure o extractie cuprinsa intre 18-22% din boaba de cafea si care se transforma in 1.2-1.5% suspensii solide in cafeaua preparata. Aceasta alchimie nu este stapanita decat de foarte putini brewmasteri.

Filtrul de cafea a fost inventat de o femeie, la inceputul secolului trecut. Amalie Auguste Melitta Benz, nascuta la Dresda (Germania). Dupa ce a incercat mai multe variante, s-a gandit sa foloseasca o sugativa, din caietul de scoala al baiatului ei, Willi, pe care a pus-o intr-un vas de cupru perforat, prin care sa treaca, inainte de a ajunge in cesti, cafeaua, care nu mai trebuia sa fie fiarta. Se punea cafeaua macinata in vasul cu sugativa si se turna, peste aceasta, apa fierbinte. Rezultatul a starnit entuziasmul celor din jur, deoarece cafeaua avea un gust mult mai bun, era mai putin amara. In 1908 Melitta a primit brevetul oficial pentru aceast inventie.

Sambata, vino la Cafeteca My Place sa gusti o cafea la filtru perfecta! :)
Informatii la tel. 0742108485


Etichete:

My Place , Cafenea , Cafeteca , cafea , Cafeteca My Place

Contact

Organizator:

Cafeteca My Place

Incinta My Place, etaj 2 - Bd. Garii nr. 7, 500227, Brasov

0268410491


Loc de desfășurare:

Incinta My Place, etaj 2 - Bd. Garii nr. 7, 500227, Brasov

0268410491

Urmează în Braşov 6425

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe