Adaugă
Publicitate

Prezentare

Va invitam miercuri, 30.06.2010, ora 13.30, la Muzeul Casa Muresenilor, pentru a participa la lansarea publica a noi lor aparitii din seria pentru copii, colectia Identitati culturale locale, editata de Grupul pentru Initiativa Locala CORONA.

Cele doua volume ce se lanseaza acum, sunt lucrari bilingve romano-maghiare, fiind tiparite cu sprijin din partea Departamentului pentru Relatii Interetnice al Guvernului Romaniei.

Pe urmele bilei de popice are ca autoare pe Adriana Barbat si Gal Andrea.
Povestea ii invita pe copiii de toate varstele sa patrunda in atmosfera Brasovului de la 1857, sa caute bila de popice impreuna cu Ignac si Zenovie, elevi ai gimnaziului romano-catolic, sa ii descopere pe profesorii acestora, Iacob Muresianu si Kovacs Antal; sa asiste la jocul de popice, sa exploreze poduri, sa guste din dulciurile vremii, sa asiste la daramarea Portii de la Ulita Caldararilor (strada Republicii de astazi).

Ideea centrala a cartii este Concordia civium murus urbium – Armonia cetatenilor este adevaratul zid al urbei.

Faptul ca limba lor materna este diferita, faptul ca provin din familii diferite, nu ii impiedica pe cei doi baieti sa fie cei mai buni prieteni. Primeaza copilaria, jocurile lor, preocuparile lor si prin extensie, spiritul unitar si tolerant al brasovenilor.

Povestea lui Grunz – soarecele maestrului Johannes Kelpius din Sighisoara este scrisa de Adrian Lacatus.
Dupa ce a fost publicata in anul 2009, in variata bilingva romano-engleza, apare acum si traducerea in limba maghiara a cartii, fiind destinata celor care vor sa descopere istoria Sighisoarei.
Turnul cu Ceas, monument de pe lista patrimoniului universal (UNESCO), este un reper central in poveste.

Cartile acestei colectii vor constitui un sprijiin pentru depasirea blocajele de mentalitate, fiind, in primul rand, o invitatie adresata copiilor de a cunoaste mai bine istoria multiculturala a diferitelor orase, dar vizand si dezvoltarea personalitatii copiilor, prin incurajarea comunicarii interculturale.

Brasovul si localitatile din jur vor beneficia in urmatorii ani de un numar de peste zece carticele de acelasi tip, iar, in parteneriat cu alte institutiile culturale partenere, GIL CORONA va edita, in cadrul colectiei deja initiate, astfel de volume pentru o serie intreaga de localitati din tara.


Etichete:

cultura , copii , educatie , muzeu , Muzeul Casa Muresenilor , Corona , Grupul de Initiativa Locala Corona , GIL

Contact

Organizator:

GIL Corona

Sediu juridic: str. Al. I. Cuza nr. 30, Brasov Adresa postala: str. Sitei nr. 82, Brasov


Loc de desfășurare:

Piata Sfatului nr. 25

0268477864

Urmează în Braşov 6445

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe