Adaugă
Publicitate

intre 20:00 si 22:30 Program complet

Festival

Centrul Cultural Reduta

20-50 lei. Vezi detalii mai jos

Imbunatățește Sesizează

1500 0

Prezentare

Cafetecile din Brasov organizeaza la Centrul Cultural Reduta mini festivalul Cafeteca Jazz Weekend in perioada 24-26 iunie.

Programul evenimentului

vineri, 24 iunie, ora 20:

  • Three's a crowd
    • iordache ( saxophone)
    • Sorin Romanescu(guitar)

sambata, 25 iunie, ora 20:

  • Accordvibes
    • Alex Anastasiu (vibraphone)
    • Fernando Mihalache (accordion)

duminica, 26 iunie:

  • ora 20: Eduard Jak Neumann & The Incoming Growl
    • feat Michael Acker (bass) & Tavi Scurtu (drums)
  • ora 21.30: Jam session / The OneBand show
    • Norzeatic/Jordache/Tavi Scurtu/Alex Anastasiu/
    • Edi Neumann/ Michael Acker/DJ Khidja

Three's a crowd

- Two’s company, three’s a crowd” este un vechi proverb englezesc, atestat documentar din 1546, care se refera la cea de-a treia persoana care poate tulbura armonia ideala a unui cuplu.
“Three’s a Crowd” este si numele unui duo de jazz si muzica improvizata format din chitaristul Sorin Romanescu si saxofonistul iordache. Este vorba despre una dintre cele mai simple combinatii muzicale: un instrument armonic, un instrument melodic. Aceasta simplitate aduce cu sine o comunicare fluida si instantanee, iar gesturile trebuie sa fie sigure si rapide ca in caligrafia japoneza. Poti fugi, dar nu ai unde sa te ascunzi.

iordache este saxofonist, compozitor si aranjor. A colaborat de-a lungul timpului cu Harry Tavitian, cu formatiile Timpuri Noi si Orient Express, cu Vlaicu Golcea, Marta Hristea, Maria Raducanu, Mircea Tiberian. Din 2004 este membru al trupei rock Kumm. In 2003 a infiintat grupul iordache, cu care a cantat in majoritatea cluburilor si festivalurilor din Romania.

Sorin Romanescu este considerat cel mai interesant chitarist roman contemporan. A cantat cu majoritatea muzicienilor de jazz din tara, cu Lucian Ban (“Romanian-American Suite”), cu Nicolas Simion, a compus muzica pentru teatru, film si dans contemporan. Cel mai bun muzician de jazz 2008.

Accord Vibes reprezinta un duo de jazz in premiera absolutain Romania , reunind doua instrumente cu o sonoritate de exceptie: vibrafonul si acordeonul.Din punct de vedere muzical, intalnirea celor doua instrumente este absolut spectaculoasa, prin asocierea unica a timbrelor, prin sustinerea armonica reciprocasi prin complementaritate.Potentialul muzical al instrumentelor este relevat de virtuozitatea si autenticitatea interpretativa a celor doi muzicieni: Alexandru Anastasiu si Fernando Mihalache.Proiectul “Accord Vibes” este unic in Romania , in principal prin asocierea celor doua instrumente, in subsidiar, prin abordarea unui repertoriu variat, ce cuprinde atat piese celebre new mussete ale lui Richard Galliano, tangouri apartinand lui Astor Piazzolla si nu in ultimul rand piese new jazz, compozitii proprii.Accord Vibes -new Tango, new Jazz, are la baza aceeasi formula vibrafon-acordeon si abordeaza un repertoriu mereu apreciat de catre publicul ascultator, cuprinzand tangouri argentiniene si piese proprii, moderne, aflate la confluenta dintre muzica clasicasi jazz.

Alexandru Anastasiu este doctorand al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, percutionist in Orchestra Nationala Radio si solist vibrafonist. in anul 1998 obtine „Premiul Fundatiei Soros pentru intreaga activitate”, alaturi de Ansamblul GAME. in 1999 se califica in semifinala Concursului International de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franta), doi ani mai tarziu a castigand bursa Yamaha pentru instrumente de percutie.
in anul 2009 lanseaza primul compact disc de vibrafon si orchestra din Romania, “Vibraphone Concertos”, alaturi de Orchestra Nationala Radio, Percussion Studio Group si Musica Viva Trio.
A cantat in Orchestra Filarmonicii din Giurgiu, in cea a Operei Nationale din Bucuresti si a colaborat cu Orchestra de Camera a Radiodifuziunii, actualmente fiind membru al Orchestrei Nationale Radio Bucuresti, ansamblu in cadrul caruia a participat la patru editii ale Festivalului International „George Enescu”. A cantat in diverse formule de jazz, alaturi de Nicolas Simion, Andreea Pauta, Marius Popp, Pedro Negrescu.

Fernando Mihalache este doctorand al Universitatii Natioanale de Muzica, (lucrarea “Muzica de fim romaneasca), masterand al aceleiasi Universitati, licentiat in compozitie, promotia 2002.Fernando Mihalache a fost profesor preparator in cadrul Universitatii Natioanale de Muzica Bucuresti, colaborator al Teatrului National, actualmente fiind colaborator al Operetei Nationale din Bucuresti. Sustine numeroase concerte atat in postura de acordeonist dar si in cea de naist sau pianist. Dintre cele mai importante, amintim spectacolul “Craciun pentru toti”, Ateneul Roman, Bucuresti (2009 si 2010), participare la “Bucharest Film Festival”, Piata George Enescu, Bucuresti (12-20 iunie 2010) , spectacolul de comemorare Jold Kerestely – “O viata pentru muzica”, Sala Palatului, Bucuresti (mai 2009).Sustine concertul “Rosso Latino” la Sala Radio, Bucuresti (aprilie 2009) Proiectul “Hot Club de Bucharest” reprezinta o formula care ii evidentiaza calitatile exceptionale de acordeonist. Mai putem aminti si prezenta sa in deschiderea Festivalului International de Jazz, Bucuresti (mai 2008) sau in spectacol de muzica norvegiana, la invitatia Consulatului Norvegiei la Bucuresti – in calitate de pianist. O alta formula interesanta este “M.T. Band” (Germania) – in care Fernando Mihalache se aflain postura de instrumentist polivalent: keyboard, acordeon, nai .Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este “ Traffic Strings”, materializat cu un compact disc in 2009.

Eduard Jak Neumann & The Incoming Growl feat Michael Acker (bass) & Tavi Scurtu (drums)

O aproximare cum nu se poate mai generoasa a tot ceea ce se regaseste in sonoritatea spatiului public, de la bizarerie la blazare si de la melancolie la substanta. Odata gasita, nota de subsol tasneste dinspre underground-ul cafenelei spre luminescenta ecranelor pentru a desavarsi intalnirea si iluminarea purificarii si pluralizarii miscarii. Inovare, experimentare si radicalizare in cea mai pura traditie avant-pop cu influente din Fela Kuti, David Murray si Lester Bowie.

Eduard Jak NeumannInternational jazz artist and music producer with a Social Sciences background.Master’s Degree in Jazz Studies Faculty of Composition, Musicology and Music Pedagogy at the National University of Music Bucharest .

Selected Activity:

  • 1999-Smithsonian Folklife Festival, Washington, represented Romania alongside Orient Express group
  • 2000-World Expo, Hanover, represented Romania alongside Orient Express group

Publications:

  • 1998, Jazz Unit, Changes, Green Records as performer and composer
  • 1999, Blazzaj, Atentie Blazzaj!, A&A Records as main composer, lyricist and performer
  • 1999, Jazz Unit, From now on, as performer
  • 2000, Orient Express, Axis Mundi, Editura Casa Radio, as performer
  • 2003, Blazzaj, Macadam, Rocka Rolla Music, as music producer, composer, lyricist and performer
  • 2010, Eduard Jak Neumann Qt, Curtainbust, Soft Music, as music producer, composer and performer
  • 2010, David Yenghibarian Octet, No Compromise, Narrator Records, as performer

Awards:

  • 1995, Jazz Napocensis, Special Prize of the Jury alongside Golem Qt
  • 2000, Jazz Album of the Year awarded by Romanian Composers’ Union
  • 2000, Grand Prize at the Bucharest Humoror Theatre Festival with “Azi ma Ubu” after Alfred Jarry
  • 2008, Sibiu Jazz Festival, Grand Prize alongside Mitrofan’s Ponton Unit

Norzeatic si Khidja Live Band

Norzeatic si Khidja (cunoscuti la inceput drept Khidja Clouds Society) sunt un crew de hip hop/jazz cu inflexiuni electronice, avand o componenta deschisa, in care activeaza, printre altii, bateristul Tavi Scurtu, saxofonistul Iordache, vibrafonistul Alex Anastasiusi polivalentul Electric Brother.
Norzeatic este maestru de ceremonii, textier si interpret, talkboxer, isi face dublaje singur iar cu celelalte maini canta la chitara sau sintetizator.
Norzeatic si Khidja au lansat in toamna anului 2010 albumul de debut Aici acum.

Bilete se gasesc la Cafeteca (Apollonia Hirscher) si Cafeteca Express (Republicii nr. 26):

  • vineri - 20 lei
  • sambata - 20 lei
  • duminica - 30 lei
  • abonament - 50 lei

On-line: www.dealmania.ro 50% discount


Etichete:

concert , cultura , recital , Centrul Cultural Reduta , Jazz , Cafeteca , Cafeteca Jazz Weekend , Cafeteca Express

Contact

Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6425

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe