Adaugă
Publicitate

Prezentare

Watumi Festival Fringe brasovActualizare: Din păcate, cea de-a doua ediţie a Watumi Festival & Fringe, care urma să aibă loc între 7 şi 11 iulie la Braşov, a fost amânată din cauza insuficienţei de fonduri. Watumi Festival & Fringe este iniţiat de Asociaţia pentru Susţinerea şi Promovarea Artiştilor (ASPA – organizaţie nonprofit şi nonguvernamentală), gândit cu şi pentru artişti, pentru a le oferi acestora o platformă de exprimare liberă. La prima ediţie, Watumi a transformat spaţiul public al Braşovului, timp de 5 zile, într-o scenă a manifestărilor artistice urbane şi a însemnat participarea a peste 250 de artişti, spectacole artistice de excepţie, reprezentaţii ale artiştilor consacraţi şi o sursă de inspiraţie pentru mulţi dintre cei prezenţi. “Dinamica recentă a transformărilor din cadrul companiilor private care sprijineau cea de-a doua ediţie a Watumi nu le-a mai permis acestora să ofere o susţinere consistentă, ceea ce ne-a determinat să anunţăm amânarea festivalului pentru anul 2011. Când am iniţiat acest proiect, am eliminat două aspecte ale vieţii noastre: frica de eşec şi urmărirea avantajului material la nivel de grup restrâns. Astfel, ediţia WFF din 2009 a fost susţinută financiar exclusiv de către iniţiatorii ASPA şi Watumi Festival & Fringe, din dorinţa de a prezenta conceptul de “Fringe” pe piaţa culturală românească - un concept cu implicaţii directe la nivelul artiştilor emergenţi, cât şi al dezvoltării durabile a judeţului Braşov. Am încercat din răsputeri, până în ultimul moment, să organizăm şi ediţia din acest an şi să aducem în lumina reflectoarelor, pentru 5 zile, pe cei 282 de artişti înscrişi la “Fringe”, cât şi pe cei 37 de artişti invitaţi în secţiunea “Festival”. Pe lângă toţi aceştia, Watumi ar fi avut ca invitaţi atât principalele centre culturale din România, cât şi alte festivaluri de tradiţie din ţară. Deşi decizia amânării Watumi Festival & Fringe a fost una foarte grea, suntem convinşi că reprezintă, în momentul de faţă, decizia corectă pentru artiştii înscrişi la acest eveniment, care nu ar fi putut beneficia de condiţiile logistice şi tehnice optime necesare. Am hotărât să ne oprim ca să nu dezamăgim.” a spus Mircea Calnegru, Director de Festival. “Dorim să le mulţumim tuturor partenerilor oficiali şi neoficiali ai proiectului Watumi Festival & Fringe pentru entuziasmul şi susţinerea oferite - partenerilor media, partenerilor culturali, artiştilor care ne-au acordat votul lor de încredere prin înscrierea în secţiunea Fringe, tuturor reprezentanţilor comunităţii artistice care au susţinut demersurile noastre, reprezentanţilor celor 57 de locaţii partenere din Braşov şi celor peste 100 de voluntari înscrişi şi le dăm întâlnire în vara anului 2011 la o nouă ediţie Watumi.”, au adăugat organizatorii, Asociaţia pentru Susţinerea şi Promovarea Artiştilor (ASPA).

Prezentarea initiala:

Echipa Watumi a pregatit o noua editie a Watumi Festival & Fringe. Editia 2010 urmeaza sa se desfasoare in prima parte a lunii iulie, timp de 5 zile, in centrul orasului. Inscrierea la festival ca si participant se poate face pana pe 30 aprilie. Prima editie din 2009 consideram noi ca a fost un beneficiu de imagine pentru Brasov, a mai insemnat participarea a peste 250 de artisiti care s-au desfasurat in 31 de locuri din Brasov  si cca. 10 mii vizitatori la festival. "Asociatia pentru Sustinerea si Promovarea Artistilor este o organizatie culturala non-profit si non-guvernamentala. Watumi Festival & Fringe este un proiect gandit cu si pentru artisti, pentru a le oferi acestora o platforma de exprimare libera. Dedicam acest eveniment oamenilor care doresc o alternativa stimulanta, pasionanta pentru petrecerea timpului liber, oferindu-le posibilitatea de a avea acces la arta si cultura contemporana cu usurinta si cu placere." Oana Calnegru - Director Executiv "Misiunea Watumi Festival & Fringe este să transmită un mesaj pozitiv publicului său, prin crearea unui spaţiu dinamic, vibrant şi stimulant, în care legătura dintre public şi artişti să se realizeze în mod nemijlocit”, a declarat Mircea Calnegru, directorul festivalului. Categoriile din acest an sunt: arta contemporana, pictura, sculptura, fotografie, ilustratie, banda desenata, arhitectura, arta urbana, multimedia, design de obiect / handmade, activitati pentru copii, dans, teatru, muzica, street performance, acrobatii, film, literatura. Inscrierea la festival ca si participant se poate face pana pe 30 aprilie. Locurile pentru spectacole si expozitii in Fringe sunt limitate de numarul de locatii disponibile in 2010 la Brasov. Pentru a putea propune publicului WFF un eveniment Fringe de calitate si pentru a da o sansa cat mai multor artisti sa se inscrie, mecanismul de confirmare a inscrierilor va fi urmatorul: 40% din locurile disponibile in locatii vor fi ocupate de primii artistii inscrisi in ordine cronologica. Pentru restul de 60% din locurile disponibile vor fi selectati de catre o echipa WFF de specialitate (formata din jurnalisti, critici de arta si alti specialisti romani si straini) artistii care propun spectacolele si expozitiile cele mai novatoare/originale. Contacteaza echipa pentru participare si implicare ca si voluntari in cadrul acestui festival. Vezi cum a fost Watumi Festival & Fringe 2009. Pentru mai multe informatii acceseaza www.watumi.ro

Urmează în Braşov 6445

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe