Adaugă
Publicitate

- intre 10:00 si 14:00 Program complet

Atelier, curs

Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural Reduta

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

326 0

Prezentare

În perioada 13 – 18 noiembrie 2023 vă invităm să vă reconectați la artă și la tehnologie prin proiectul implementat de Centrul Cultural Reduta: ACT ART, aflat la cea de-a doua ediție.

Evenimentele propuse în seria acțiunilor de educație culturală și artă comunitară se adresează publicului interesat de dans contemporan și pasionat de teatru virtual, respectiv de animație.

În săptămâna 13 – 17 noiembrie, între orele 10.00 și 14.00, artistele Oana Băluță, Virginia Negru și Smaranda Găbudeanu organizează o serie de ateliere gratuite în care se concentrează pe concepte, precum transformarea dansului în mișcare poetică – Poetic Movement, construcția unui solo, observarea dansului în corpul nostru și modul în care mișcarea ne schimbă.

Indiferent de nivelul de experiență în acest domeniu vă invităm să vă înscrieți în acest program de explorare a mișcării și dansului, Noiembrie Performativ în care veți intra într-un proces de cunoaștere a dansului ca act poetic, performativ.

Această săptămână de ateliere se va încheia în data de 17 noiembrie, la ora 19.00 cu un spectacol cu publicul pe scenă în care toți cei prezenți la ateliere vor reuși să ilustreze prin corp, parcursul performativ colectiv.

Luni - vineri | 13-17.11
10:00-14:00
Sala de muzică Reduta, parter : Ateliere gratuite pentru publicul larg: practici de improvizație în mișcare și observarea dansului

Sâmbătă | 17.11 | ora 19:00
Sala RedutaPrezentare performativă - intrare liberă

Participarea este gratuită pe bază de înscriere în următorul formular https://bit.ly/3QP1gXv

Poetic Movement este o practică de dans și compoziție prin mișcare care sensibilizează și trezește memoria și imaginația incorporată a dansatorului ‘’embodied memory and imagination’’, o aduce în spațiul și în timpul prezent și o transformă prin intermediul atenției.

Dansul ca mișcare reală, în timp și spațiu real cu intenție poetică. Poetic Movement este o practică inițiată de dansatorul coregraf Stephen Batts, UK.

VIRGINIA NEGRU este dansatoare și facilitatoare de ateliere de dans și contact improvisation din România. A explorat diverse forme de dans și mișcare și a colaborat cu profesori de renume din țară și străinătate. Virginia organizează evenimente și proiecte performative, precum Contact Bucharest Festival și este implicată în educația artistică ca profesor invitat. A colaborat și dansat în spectacolele ''Pe Bune'' și ''After.Life''. A fost co-creator și performer în filmul de dans [ship of fools] produs de IndieBox și, iar în proiectului ARTopia a contribuit la realizarea filmului de dans "Cel de acolo nu este cel de aici". În prezent performează în spectacolele "Iluzionistele" și ''Patosfera''coregrafiate de Mădălina Dan.

SMARANDA GĂBUDEANU și-a început educația formală prin studii de actorie și mânuire de păpuși și marionete și a continuat cu dans contemporan și cu vizite în medii artistice diverse, lucrările sale având o perspectivă inter-disciplinară ce integrează diferite practici și abordări. Corpul se află în centrul activităților sale deopotrivă ca material și ca perspectivă din care investighează.

OANA BĂLUȚĂ a început mișcarea intensivă încă de când practica baschet de performanță, însă doar după conectarea cu Virginia Negru a realizat importanța prezenței în corp chiar și în repaus. Din pasiune pentru practicile corporale, a călătorit în Suedia și în Asia pentru a practica Contact Improvisation, Axis Syllabus, Feldenkrais, Body-Mind Centering, Ecstatic Dance și Yoga alături de profesori și dansatori internaționali. Din 2016 este co-fondatoare Bucharest Contact Festival și colaborator de imagine pentru Asociația pentru Teatru și Carte PETEC.

Contact

Organizator:

Centrul Cultural Reduta

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6387

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe