Adaugă
Publicitate

de la 20:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Sala Patria

Filarmonica Brașov

20 lei, redus 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari

Imbunatățește Sesizează

2170 1

Prezentare

Filarmonica Braşov vă invită la concert simfonic, în Sala Patria.

Dirijor: Iulian Rusu
Solist: FLORIN IONESCU-GALAŢI - vioară

În program:

  • G. Rossini - Uvertura la opera "Cenusareasa"
  • M. Bruch - Concertul nr. 1 pentru vioara si orchestra
  • L. van Beethoven - Simfonia a II -a

Program casă de bilete din Sala Patria:

  • de luni până miercuri, între orele 12-15;
  • marţi şi joi, între orele 16-18;
  • sau cu o oră înainte inceperea evenimentului.

Dirijorul Iulian Rusu nascut în anul 1967, si-a început studiile muzicale în Suceava la vârsta de 9 ani alegând clarinetul ca instrument principal, studiind cu Petre Horvath.
Si-a continuat studiile la Liceul de Muzica „Octav Bancila” din Iasi la clasa profesorului Ioan Mica, si la Facultatea de Muzica din Brasov la clasa profesorilor Dumitru Sâpcu si Daniel Theodoru.
De la dirijorul Daisuke Soga ia primele lectii de dirijat‚ în anul 1994. Remarcându-i realele calitati în arta dirijatului, în anul 1998, îi ofera o bursa la Cursul International de Dirijat la Csorna în Ungaria.În anul 1999 este admis la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala specializându-se în Stilistica Dirijorala, Dirijat Orchestra, la clasa profesorului dirijor Cristian Brâncusi. Cu maestrul Dumitru Goia îsi perfectioneaza tehnica dirijorala în cadrul Cursurilor Internationale de Dirijat organizate la Universitatea din Bucuresti în editiile anilor: 2000, 2001, 2002. În anul 2003 participa la Cursul International de Dirijat condus de profesorul si compozitorul Jorma Panula din Finlanda. În anul 2006, Maestrul Octav Calleya, profesor de dirijat la Universitatea de Muzica din Malaga - Spania, îl invita la Cursul International de Dirijat (la Malaga) în compania Orchestrei Nationale de Tineret a Moldovei, acordându-i o bursa de participare. Din acel moment începe o frumoasa relatie profesionala cu maestrul Octav Calleya concretizata în organizarea unor evenimente importante din punct de vedere dirijoral: colaborator artistic în organizarea Concursurilor Internationale de Dirijat Craiova 2009 si Chisinau 2011; Director executiv si profesor asistent la 9 editii consecutive de Master Class International de Dirijat Orchestra si Fenomenologie Muzicala Aplicata, sustinute la Brasov, unde Director Artistic si profesor coordonator a fost maestrul Octav Calleya.
A avut privilegiul sa studieze cu unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii, maestrul Sergiu Comissiona, care i-a împartasit cunostinte din vasta si îndelungata-i experienta.
În anul 2011 obtine titlul de Doctor în muzica (dirijat de orchestra) la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, sub îndrumarea prof. univ. dr. Nicolae Brândus, cu titlul Tezei: Traditia Dirijorala în România, Stil, Conceptie, Spirit creator.
Iulian Rusu este profesor de orchestra si practica dirijorala la Facultatea de Muzica din Brasov. A aparut în calitate de dirijor la pupitrul orchestrelor Filarmonicilor din Brasov, Târgoviste, Craiova, Pitesti, Chisinau, Orchestra de Camera din Brasov si a unor ansambluri orchestrale si camerale formate din artisti români la initiativa sa.
A efectuat turnee în calitate de solist sau dirijor în Ungaria, Bulgaria, Germania, Italia, Spania, Suedia si Kuwait.
A colaborat cu solistii concertisti Gheorghe Zamfir, Theodor Kerkezos, Vlad Dimulescu, Olga Podobinski, Natalia Gromova, Horia Vacarescu, Ciprian Dancu, Mihai Craioveanu etc. si cu solistii lirici Irina Iordachescu, Isabel Marx Gut, Corina Klein, Marius Manea, Mario Vasiliu, Liviu Iftenie, Pablo Cameselle etc.

Florin IONESCU-GALATI s-a nascut in aprilie 1970 la Bucuresti si deja la varsta de patru ani incepea studiul viorii cu tatal sau , violonistul si dirijorul , Ilarion IONESCU-GALATI. La numai 10 ani debuta ca solist in fata Orchestrei Nationale Radio , interpretand Concertul pentru vioara si orchestra de Kabalevsky , incepand in acest fel cariera sa concertistica .
Din anul 1976 a studiat la Scoala de Muzica din Brasov sub indrumarea lui Radu Hamzea iar in 1989 devine student la Academia de Muzica din Bucuresti , avandu-l profesor pe Stefan Gheorghiu, insa mereu fiind sfatuit muzical de tatal sau .
De-alungul anilor a fost castigator si laureat a numeroase competitii , precum :
-1984-International Competition Stressa , Italia
-1991-International Competition "G Enescu" Bucuresti
-1992-International Competition "Tibor Varga" Elvetia
-1993-International Competition "N.Paganini" Genova , Italia
-1994-International Competition Wieniawski , Polonia
Sustinand recitaluri si concerte in aproape toate orasele din tara, Florin Ionescu-Galati incepe din 1982 si cariera sa internationala, cantand cu orchestre filarmonice din: USA , Canada , Elvetia , Bulgaria , Turcia , Grecia , Ungaria , Polonia , Austria , Moldova , Franta , Italia , Norvegia , Japonia , Germania , Spania , Anglia .
Din 1993 devine solist al Filarmonicii Brasov.
A facut inregistrari si a scos CD-uri pentru Electrecord , Sipario Dischi , Radio Romania , Radio Istambul , ZDF etc . A cantat in sali celebre precum Carnegie Hall NY , Herkuleessaal Munchen , Megaron Atena , Megaron Thessaloniki , Ateneul Roman , Sala Radio , Garsteig Concert Hall Munchen , Santori Hall Tokyo , Bilkent Ankara , Beethoven Halle Bonn , Stefaniesaal Graz si a colaborat cu mari muzicieni , dintre care : Valentin Gheorghiu , Ayla Erduran , Iosif Conta, Horia Andreescu , Gurer Aykal, Michael Stern, Ion Voicu, Vladimir Altschuler, Lorry Wallfish, Alain Paris etc. A avut dese colaborari cu toate orchestrele din Romania si cu orchestre din strainatate : Graz Symphony Orchestra, Istambul, Ankara, Izmir Symphony Orchestra, Saarbrucken Symphony Orchestra, Norway Symphony Orchestra, Athens State Symphony Orchestra, Budapest Symphony Orchestra, Munchen Symphony Orchestra , Genova Symphony Orchestra , Moldavian Philharmonic Orchestra , Basel Radio Orchestra , Marseilles Symphony Orchestra , Janacek Philharmonic Orchestra Prague, Deutsche Rundfunk Symphony Orchestra.
In 1996 primeste marele Premiu al "Uniunii Criticilor de Muzica din Romania " si in 1996 si 1997 este premiat de Televiziunea Romana cu Marele Premiu . Acelasi mare premiu il primeste de la PRO TV pentru o colaborare internationala, Romania-America, in concert televizat. In anul 2000 este declarat solistul anului in Turcia. In anul 2003 Fundatia "Ion Voicu" ii ofera diploma si medalia de aur pentru meritul de a mentine vie memoria marelui violonist Ion Voicu. In anii 2002 si 2004 a fost premiat de Uniunea Criticilor de Muzica din Romania pentru promovarea muzicii romanesti in tara si in strainatate.


Etichete:

concert , cultura , Filarmonica Brasov , concert simfonic , stagiune , muzica culta , Sala Patria

Contact

Organizator:

Filarmonica Brașov

Strada Apollonia Hirscher, nr. 10, cod postal 500025, Brasov (langa Teatrul Arlechino)

0268473058


Loc de desfășurare:

Intre bd. 15 Noiembrie si str. Lucian Blaga, in sediul fostului cinematograf Patria

Urmează în Braşov 6425

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe