Adaugă
Publicitate

Prezentare

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov vă invită la următoarele evenimente culturale, în aceasta lună. 

  • Miercuri, 10.06.2015, Mansarda Casei Baiulescu, orele 10,00-16,00 – Întâlnire cu autorităţile şi consultare publică privind Planul de management integrat al zonei şi ariei protejate Podişul Hârtibaciului
  • Miercuri, 10.06.2015, Parcul Livada Poştei, orele 12,00-14,00 - Atelier de tricotat  cu prilejul Zilei mondiale a tricotatului în public (10 iunie) susţinut de Daniela Banaurs (Mediateca francofonă). Ziua mondială a tricotatului în public a fost declarată astfel la începutul anilor 2000 şi scopul ei a fost atât de a reînvia tradiţia şi a preţui lucrurile făcute manual, cu pasiune şi dragoste, în faţa consumismului tot mai accentuat, cât şi de a restitui convivialitatea grupurilor de tricoteze, de a reuni comunitatea şi a împărtăşi experienţe. Evenimentul a avut succes în Franţa şi Italia, unde vecinele şi prietene de pe o stradă s-au întâlnit în public, la o terasă, pe stradă, în parc sau în piaţa publică şi pentru câteva ore locul a aparţinut cunoscuţilor împătimiţi de tricotat, ce s-au adunat pentru a împărtăşi o pasiune comună.
  • Joi, 11.06.2015, Alianţa Franceză, Mediateca Franfoconă, Mansarda Casei Baiulescu, orele 14,00-20,00 – Festival de film de scurt metraj
  • Filmele de scurt metraj sau foarte scurte sunt pastile concentrate, în care regizorul, scenaristul şi actorii trebuie să se exprime cu o economie maximă de mijloace şi spaţiu. Concentrarea face ca aceste producţii să fie percutante şi să maximizeze expresivitatea, selecţia opţiunilor, montajul şi gestica. Scurt metrajele se dovedesc a fi piatra de încercare pentru orice poveste şi profesionist al cinematografului, fiind una dintre probele maturităţii oricărui debutant şi proba de măiestrie a oricărui consacrat.
  • Marţi, 16.06.2015, Secţia de Împrumut carte, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17,00 – Seara filmului românesc: Cea mai fericită fată din lume (2009). Regia: Radu Jude. Distribuţia: Andreea Boşneag, Şerban Pavlu. Dramă, 100 minute. Rezumat: Delia, o fată de 18 ani dintr-un orăşel românesc, este norocoasa câştigătoare a unei campanii de promovare organizată de o companie producătoare de băuturi răcoritoare: cu doar trei etichete de pe sticlele de suc. Delia a câştigat o maşină foarte scumpă. Fericita câştigătoare, însoţită de părinţii ei, va trebui să pornească spre capitală pentru a filma o reclamă care s-o arate pe Delia ţării întregi, drept dovadă că toată campania a fost pe bune. Pe drumul spre Bucureşti, în familie se iscă un conflict: părinţii vor să vândă maşina pentru a deschide o mică afacere, pe când fata ar vrea s-o păstreze. O mulţime de probleme apar şi în timpul filmărilor, dar sfărşitul este fericit. Sau, cel puţin, toţi par mulţumiţi de ceea ce au primit. Filmul, bazat pe o întâmplare reală, este o tragicomedie despre oameni obişnuiţi în circumstanţe neobişnuite, despre legăturile de familie şi ceea ce se află în spatele lor.
  • Joi, 18.06.2015, Mansarda Casei Baiulescu, orele 14,00-16,00 – Teatru forum susţinut de trupa de tineri voluntari ai Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa. Teatrul social este o formulă de teatru gen Play for act, Joacă pentru a schimba. Exerciţiul teatral include toate etapele: alegerea subiectului pe o temă contemporană de actualitate, scrierea textului şi interpretarea, pentru a fi finalizat cu implicarea publicului în joc şi propunerea de a schimba scenariul şi a găsi soluţii la problemele abordate. Teatrul forum este teatru social care urmăreşte implicarea publicului şi schimbarea socială prin implicare, combătând prejudecăţile şi discriminarea. Tinerii din Târgovişte, îndrumaţi de bibliotecar Vlăduţ Andreescu în cadrul unui proiect cu finanţare din fondul ONG, se află în turneu în ţară şi vă propun să schimbaţi povestea, să jucaţi pentru a acţiona pentru schimbarea societăţii.
  • Sâmbătă, 20.06.2015, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18,00 – Conferinţa de istorie susţinută de dr. Ioana Mastan organizată sub egida Conferinţele Oraşului Memorabil, din iniţiativa şi cu susţinerea Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Braşov-Covasna-Harghita. Ioana Mastan este născută în Braşov şi absolventă de istorie la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj–Napoca. Sub îndrumarea profesorului Ioan Aurel Pop, a făcut o teză de doctorat despre Braşov între otomani şi habsburgi în secolul al XVI-lea- al XVII-lea. Cercetările şi reflecţiile ei se vor regăsi în prezentarea oferită publicului interesat de temă. Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Braşov-Covasna-Harghita s-a remarcat prin inaugurarea acestui ciclu de conferinţe susţinute de arhitecţi, istorici, sociologi etc. ce propun braşovenilor teme de actualitate despre trecutul şi prezentul oraşului
  • Vineri, 26.06.2015, Sediul Central, etaj I, Sala mare de lectură, ora neprecizată – Biblioteca vie organizată de Penitenciarul Codlea. Biblioteca vie este un concept în care cărţile sunt vii, sunt oamenii şi poveştile lor. Ea funcţionează după formula alegerilor unor reprezentanţi ai anumitor grupuri sociale şi profesionale, întocmirea unui catalog al cărţilor vii, din care publicul alege şi împrumută o carte pe o anumită durată de timp. Împrumutul constă în întâlnira şi dialogul dintre cartea vie şi cititor, „lectura”, de fapt dialogul sau interviul urmărind combaterea prejudecăţilor. Biblioteca vie este o formulă inovatoare de educaţie nonformală prin împărtăşirea experienţelor şi este folosită ca modalitate de schimbare socială.  Vineri, 26.06.2015, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18,00-20,00 - Jocuri pentru voluntariat susţinute de Asociaţia Colors Braşov . Asociaţia Colors lucrează intens cu tinerii, iniţiind şi organizând numeroase activităţi dedicate. Printre acestea, Jocurile pentru voluntari au fost gândite ca întâlniri periodice de interacţiune, de prezentare a diferite asociaţii, cu preocupările şi proiectele lor, şi de crearea a unui spaţiu de comunicare prin joc.
  • Luni-Joi, 29.06.-02.07.2015, Mansarda Casei Baiulescu, orele 10,00-17,00 – Conferinţă despre mediu şi cicism în oraşe, organizată, printre alţii, de Asociaţia Visum. Participă specialişti invitaţi din România şi SUA.
  • Marţi, 30.06.2015, Biblioteca Engleză, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17,00 – Seara filmului englez: „Dallas Buyers Club” (SUA, 2013). Regia: Jean-Marc Vallée. Distribuţia: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto. Dramă biografică, 117 minute. Rezumat: Filmul prezintă povestea unui electrician texan, lupta lui cu instituţiile medicale şi cu companiile farmaceutice după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986. El caută medicamente alternative care ar putea să-l ajute şi la care şi alte persoane cu acest virus vor putea avea acces.

Contact

Organizator:

Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" şi Casa Baiulescu B-dul Eroilor nr. 33-35, cod 500036 Braşov

0268419338, 0368450031


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" şi Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33-35, cod 500036 Braşov

0268419338, 0368450031

Biblioteca Judeteana "George Baritiu" si Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33, cod 500036 Brasov

0368412179, 0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 6433

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe