Adaugă
Publicitate

de la 19:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Casa Baiulescu

intrarea este libera

0368 412 179

Imbunatățește Sesizează

2164 0

Prezentare

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" Braşov vă invită în această luna la următoarele evenimente culturale:

  • Sâmbătă, 01.03.2013,Mansarda Casei Baiulescu, orele 12,00-13,00 – Literatura iese în oraş -Mărţişor literar organizat de Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania Braşov
  • Marţi, 04.03.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 10,00 -12,00 – Atelier de creativitate pentru seniori organizat şi susţinut de Asociaţia Colors Braşov
    Asociaţia Colors Braşov desfăşoară activităţi incluzive de divertisment pentru seniori, oferind alternative acestei categorii de a-şi petrece frumos vârsta, de a se simţi utilă şi preţuită, de a valorifica energia, cunoştinţele şi experienţa acumulate, potenţialul creativ, de a se exprima prin artă.
  • Joi, 06.03.2014, Biblioteca Engleză, orele 17,00 – Vernisajul expoziţiei de grafică de Adrian Tănăsescu (student, anul IV, Şcoala de Arte „Tiberiu Brediceanu” Braşov)
  • Joi, 06.03.2014, Alianţa Franceză, Biblioteca Franceză, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17,30 – Cineclub francofon: Gainsbourg (Franţa, 2010). Un film de Joann Sfar
    Cu Eric Elmosino, Lucy Gordon, Laetitia Casta
    Muzical, 130 minute
    Filmul musical surprinde viaţa celebrului cântăreţ francez Serge Gainsbourg, începând cu anii ‘40 când tânărul Lucien Ginsburg trăia în Parisul aflat sub ocupaţie, până la momentele de glorie când poetul, compozitorul şi cântăreţul Gainsbourg devine cunoscut în întreaga lume. Filmul explorează itinerariul său artistic, dar şi complexitatea vieţii sale personale marcată de amoruri tumultuoase.
    Peliculă distinsă cu premiul César pentru cel mai bun actor, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun film de debut.
  • Luni, 10.03.2014, Sediul Central, Mediateca, etaj I, orele 17,00 – Convorbiri despre muzică cu Petruţa Măniuţ Coroiu. Tema: Primăvara în repertoriul simfonic european
    Convorbiri despre muzică este o iniţiativă organizată în parteneriat cu Facultatea de Muzică a Universităţii Transilvania Braşov. Lector Petruţa Măniuţ-Coroiu propune subiecte de discuţie şi reflecţie din larga tematica privind muzica universală şi cultura lumii. Astfel, prelegeri despre Bach, Verdi, Schubert, Schuman, Enescu, Aurel Stroe ori urmărirea unui motiv muzical (iubirea, anotimpurile) se constituie în adevărate incursiuni culturale, dezbateri şi analize din diferite perspective (muzicologice, istorice, culturale, filosofice, religioase).
  • Luni, 10.03.2014, Biblioteca maghiară, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17,00 – Seara filmului maghiar: Budapest (coproducţie Ungaria-Brazilia-Portugalia, 2009). Regia: Walter Carvalho. Distribuţia: Leonardo Medeiros, Gabriella Hámori, Giovanna Antonelli
    Dramă romantică, 195 minute
    José Costa este un scriitor fantomă brazilian. Revenind de la o întâlnire a scriitorilor fantome, avionul său este redirecţionat la Budapesta. Viaţa lui este, de asemenea, schimbată atunci când o întâlnește pe Krista şi, cu ajutorul ei, învață "singura limbă din lume pe care, potrivit pariorilor, diavolul o respectă".
    Afiş şi poze la http://www.cinemarx.ro/filme/Budapest-Budapest-416109.html
  • Miercuri, 12.03.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 9,00-13,00 – Lansarea Centrului Regional de Training Braşov în cadrul Săptămânii Educaţiei Deschise
  • Joi, 13.03.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18,00 – Seara de carte
    "Seara de carte" este un loc unde oamenii se cunosc și creează oportunități pentru interacțiuni sincere. E un spațiu cald, primitor, care așteaptă să vă primească. Iniţiativa voluntarilor iubitori de carte este găzduită de Biblioteca Judeţeană Braşov, care pune la dispoziţie mansarda Casei Baiulescu, un loc potrivit pentru asemenea întâlniri.
  • Luni-Vineri, 17-21.03.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 9,00 – Zilele internaţionale ale Francofoniei
    În fiecare an, la 20 martie, statele organizatoare şi membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei sărbătoresc diversitatea culturală a lumii francofone. Cu acest prilej, Alianţa Franceză şi Biblioteca franceză oferă publicului o serie de evenimente culturale – festival de muzică, teatru, concerte, lansări de carte, concursuri, ateliere de creativitate ş.a. Este un moment de reafirmare a afinităţilor spirituale specifice Francofoniei, a creativităţii şi a culturii de expresie lingvistică franceză.
  • Marţi, 18.03.2014, Secţia de Împrumut, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17,00– Seara filmului românesc: Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii (2006). Regia: Cătălin Mitulescu. Distribuţia: Dorotheea Petre, Timotei Duma.
    Dramă, 101 minute
    Bucureşti, 1989. Eva, fratele ei mai mic Lalalilu şi părinţii lor locuiesc într-un cartier mărginaş al capitalei. Lalalilu are 7 ani şi o adoră pe Eva. Ea are 17 ani şi este pentru prima dată îndrăgostită. Viaţa Evei se schimbă însă în ziua în care ea şi Alexandru sparg în şcoală, din greşeală, bustul lui Ceauşescu. Sunt prinşi şi li se cere să îşi facă autocritica în faţa adunării şcolare. Obligat de tatăl său, Alexandru se umileşte şi scapă. Eva refuză, este exmatriculată şi transferată la o şcoală profesională de la periferia oraşului. Îl părăseşte pe Alexandru şi, împreună cu Andrei, pune la cale un plan să fugă din România. Vor să treacă Dunărea înnot. Martor al plecării celor doi, Lalilu ia decizia vieţii lui. Un film despre cum un puşti de 7 ani ne-a scăpat de Ceauşescu, iar o adolescentă de 17 ani şi-a putut hotărî viitorul, o tragi-comedie cu nuanţe de absurd şi sublim.
    La Cannes 2006, premiul de intrerpretare feminină a secţiunii "Un certain regard" îl obţinea Dorotheea Petre. În 2005 proiectul a câştigat premiul NHK/Sundance pentru Cel mai bun proiect European, o distincţie remarcabilă acordată de celebrul festival american condus de Robert Redford.
  • Marţi, 19.03.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 16,00 – Lansare revista „Claviaturi”
  • Miercuri, 20.03.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 12,30 – 15,00 – Lansare de carte: Corneliu Păunescu, „Stropi de glie şi de vreme”
  • Joi, 20.03.2014, Alianţa Franceză, Biblioteca Franceză, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17,30 – Cineclub francofon La chasse à l'homme (coproducţie Franţa-Italia, 1964). Un film de Édouard Molinaro. Cu Jean-Paul Belmondo, Jean-Claude Brialy, Catherine Deneuve
    Comedie, 95 minute
    Comedia franceză „Urmărirea” are ca protagonişti o pleiadă de actori celebri: Jean-Claude Brialy, Claude Rich, Jean-Paul Belmondo, Françoise Dorléac, Catherine Deneuve.
    Povestea este simplă iar subiectul mereu de actualitate: Julien încearcă să-l convingă pe prietenul său Antoine să renunţe la căsătorie. Pentru a-l convinge, el invocă propria sa experienţă, dar şi pe cea a lui Fernand, un gangster pe care viaţa de cuplu l-a făcut de nerecunoscut.
  • Vineri, 21.03.2014, Mediateca, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18,00 – Cineclub organizat împreună cu Asociaţia Kunstadt
    Cineclubul este o iniţiativă în colaborare, care îşi propune să promoveze producţiile cinematografice româneşti recente, proprii şi coproducţii, dar şi cele mai interesante şi inedite producţii recente străine. În acelaşi timp scopul lui este să educe publicul. Fiecare ediţie beneficiază de prezenţa unui invitat (regizor, producător, actor), iar proiecţia filmului este urmată de o sesiune de întrebări adresate de public organizatorilor.
    Proiecţia este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Dialog moderat de Mara Oprişiu, jurnalist cultural şi producător independent.
  • Marţi, 25.03.2014, Centrul Cultural Englez, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17,00 – Seara filmului englez: Die Welle/Valul (Germania, 2008). Regia: Dennis Gansel. Distribuţia: Jürgen Vogel, Frederick Lau
    Dramă de producţie germană (2008), Die Welle se ordonează în jurul unui conţinut istorico-filosofic, scoţând la lumină ororile la care îi poate supune pe membrii săi o societate totalitară. Un profesor de liceu, interpretat de Jürgen Vogel, realizează un experiment social cu elevii săi pentru a le arăta ca într-o ţară cu idei moderne precum Germania contemporană, încă mai există posibilitatea ca un regim totalitar să îşi impună ideile. La inceput, elevilor li se pare doar o idee amuzantă, dar ajung să se implice foarte serios, ajungând să ii excludă pe cei din afară, iar într-un final să îi dea şi un nume : Die Welle, adică Valul .
    Regizorul şi co-scenaristul Dennis Gansel şi-a bazat acţiunea filmului pe experimentul „The Third Wave” care a avut loc în California în 1967, temă preluata în 1981 de scriitorul american Morton Rhue în romanul „The Wave”. Romanul a devenit între timp o lectură clasică pentru liceenii din Germania.
  • Joi, 27.03.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18,00 – Seara de carte
    "Seara de carte" este un loc unde oamenii se cunosc și creează oportunități pentru interacțiuni sincere. E un spațiu cald, primitor, care așteaptă să vă primească. Iniţiativa voluntarilor iubitori de carte este găzduită de Biblioteca Judeţeană Braşov, care pune la dispoziţie mansarda Casei Baiulescu, un loc potrivit pentru asemenea întâlniri.
  • Vineri, 28.03.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18,00 – Jocuri pentru voluntariat susţinute de Asociaţia Colors Braşov
    Asociaţia Colors lucrează intens cu tinerii, iniţiind şi organizând numeroase activităţi dedicate. Printre acestea, Jocurile pentru voluntari au fost gândite ca întâlniri periodice de interacţiune, de prezentare a diferite asociaţii, cu preocupările şi proiectele lor, şi de crearea a unui spaţiu de comunicare prin joc.

Etichete:

cultura , comunitate , film , Casa Baiulescu , biblioteca , voluntariat , Biblioteca Judeteana , seara de carte

Contact

Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeteana "George Baritiu" si Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33, cod 500036 Brasov

0368412179, 0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 6445

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe