Adaugă
Publicitate

Prezentare

Sâmbătă seara, de la ora 19:00, la Sala Patria, pianiştii Corina Ibănescu şi Viniciu Moroianu vor interpreta, în primă audiţie naţională, integrala concertelor pentru două piane ale compozitorului spaniol Antonio Soler (1729- 1783), în cadrul festivalului Musica Coronensis.

CORINA IBĂNESCU a început studiul pianului la Şcoala generală de muzică din Braşov cu pianistul Horia Cristian şi a continuat studiile la Liceul de muzică “George Enescu” din Bucureşti sub îndrumarea renumitei profesoare Ludmila Popişteanu şi a pianistului Sandu Sandrin. Este licenţiată a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. A urmat cursuri de perfecţionare la Academia “Mozarteum” din Salzburg – Austria, sub îndrumarea maeştrilor Carlo Zecchi şi Fausto Zadra. A fost invitată de “American Biographical Institute” din Carolina de Nord şi de “International Biographical Centre” din Cambridge să-şi înscrie numele în Dicţionarul Internaţional al tinerilor cu realizări de prestigiu.
În ceea ce priveşte activitatea concertistică, Corina Ibănescu a fost invitată să cânte în compania orchestrelor simfonice din Braşov, Oradea, Craiova, Târgu-Mureş. A colaborat ca pianistă, în mai multe recitaluri, cu violonistul Florin Ionescu – Galaţi, mezzosoprana Ruxandra Donose, violoncelistul Anton Niculescu, violonistul Nicolae-Lucian Bica ş.a.

VINICIU MOROIANU s-a născut la Bucureşti, în anul 1962, într-o familie de muzicieni. A absolvit Liceul de muzică „George Enescu” la clasa prof. Marta Paladi, iar în 1985 Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu prof. Gabriel Amiraş. De asemenea, a studiat pe parcursul mai multor ani cu maeştrii Constantin Bugeanu, Pascal Bentoiu, Doru Popovici. A fost distins cu premiul I la competiţii naţionale în 1973, 1977 şi 1978, este laureat al concursurilor internaţionale de la Paris („Guilde française des artistes solistes”, 1979) şi Bucureşti („George Enescu”, 1991). De asemenea, a fost distins cu Premiul Colegiului Criticilor Muzicali pe anul 1981 pentru interpretarea Sonatei a III-a pentru pian de George Enescu şi cu Premiul Fundaţiei „Dinu Lipatti” pentru restituirea şi prezentarea în concert, în 1992, a Fanteziei op. 8 de Dinu Lipatti. A susţinut primul său recital la vârsta de 10 ani, iar patru ani mai târziu a debutat ca solist cu orchestra. Activitatea sa artistică include peste 700 de apariţii scenice, în recitaluri, concerte camerale şi ca solist cu orchestra.
Are un repertoriu vast, incluzând prime audiţii şi lucrări ample mai rar abordate. Ca partener de lied a colaborat cu solişti vocali precum Eduard Tumagian, Leontina Văduva, George Emil Crăsnaru şi Georgeta Stoleriu. A concertat cu toate orchestrele filarmonicilor din ţară şi a susţinut numeroase recitaluri şi concerte camerale.

Contact

Organizatori:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Primăria Braşov

b-dul. Eroilor nr. 8

0268 416550; 0268 984


Fundaţia Forum ARTE

Brasov, Piaţa Sfatului nr.17

0268.476.913


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Intre bd. 15 Noiembrie si str. Lucian Blaga, in sediul fostului cinematograf Patria

Urmează în Braşov 6433

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe