- intre 15:00 si 21:30 Program complet
Cultură (expoziție, lansări...)
Centrul Cultural German , Alianţa Franceză
intrarea este gratuită
2198 3
Apreciez 3
Centrul Cultural German Brasov și Alianța FrancezăBrașov vă invită între 25 - 27 aprilie 2015 la Zilele filmului german și francez, la Centrul Cultural Reduta. Vor fi proiectate filme recente, premiate la festivaluri europene. Filmele sunt subtitrate în limba română.
Intrarea este liberă.
Filme în program:
Sâmbătă, 25 aprilie
Duminică, 26 aprilie
Luni, 27 aprilie
Mariage à Mendoza (Nuntă la Mendoza)– Argentina, Franța, 2013, 91 min., comedie
Regia: Edouard Deluc
Doi fraţi ajung în Argentina pentru a sărbători căsătoria vărului lor, la Mendoza, în vestul ţării. Dar odata ajunşi la Buenos-Aires, lui Antoine nu-i este bine deloc. Şi aşa începe aventura lor condimentată cu întâlniri neaşteptate. Marcus este sigur că participarea lor la nunta vărului, îi va reda fratelui său aplombul. Un mic detaliu: când Antoine îşi revine, Marcus este cel care sărbătoreşte.
Die Andere Heimat, Chronik einer Sehnsucht (Cealaltă casă,Cronica unui dor) – Germania, 2013, 222 min., alb-negru și color
Regia: Edgar Reitz
La mijlocul secolului al XIX-lea, când oamenii erau împovărați de foamete, sărăcie și despotism, sute de mii au emigrat în îndepărtata Americă de Sud. “Ceva mai bun decât moartea se găsește oriunde”, aceasta era opinia lor amară și speranța lor. În contextul acestei drame de neuitat, Edgar Reitz desfășoară în noul său film, “Cealaltă casă”, cronica unui dor: satul fictiv “Schabbach” este scenă și univers în același timp. Aici trăim povestea a doi frați care își dau seama, în satul lor, că doar visele îi pot salva.
Premii:
German Film Awards 2014 – Cel mai bun film| Cea mai bună regie| Cel mai bun scenariu Bavarian Film Awards 2014 – Cea mai bunăproducție| Cel mai bun scenariu
Hannah Arendt – Germania, 2012, 109 min., 35mm, color, dramă
Regia: Margarethe von Trotta
Hannah Arendt este martoră în procesul împotriva lui Adolf Eichmann. Așteaptă confruntarea cu un monstru. Însă cunoaște un birocrat banal. Un portret bine gândit al unei femei curajoase și decise.
Film biografic despre filosoafa Hannah Arendt (1906-1975), în special despre observarea și evaluarea făcute de ea asupra procesului împotriva lui Adolf Eichmann la Ierusalim. Condensat pe portretul unei intelectuale excepționale a secolului al XX-lea, descris în mod dinamic, filmul impresionează și prin prezentările intime din mediul new-yorkez al emigranților evrei de la începutul anilor `60.
Premii:
German Film Awards 2013 - Cea mai buna actriță în rol principal: Barbara Sukowa
Bavarian Film Awards 2013 - Cea mai bunăactriță: Barbara Sukowa
Tout ce qui brille (Nu tot ce străluceşte...) – Franța, 2010, 100 min., comedie
Regia: Hervé Nimran, Géraldine Nakache
Ely şi Lila sunt ca două surori. Se cunosc din copilărie, împart totul şi visează împreună la o altă viaţă. Locuiesc în aceeaşi suburbie, la 10 minute de Paris. Însă astăzi, Ely şi Lila nu mai vor ca 10 minute să le despartă de viaţă. De la mici încurcături până la minciuni mari, ele vor face totul pentru a pătrunde într-o lume care nu este a lor...
17 filles (17 fete) –Franța,2011, 86 min., dramă
Regia: Delphine Coulin, Muriel Coulin
Într-un orăşel de la malul oceanului, un grup de adolescente decid să rămână însărcinate în acelaşi timp. Adulţii nu înţeleg nimic din asta, nu mai mult decât băieţii. De ce aceste fete, toate din acelaşi liceu, s-au hotărât să aibă copii?
Oh Boy - Germania, 2012, 82 min., color, dramă
Regia: Jan Ole Gerster
Niko Fischer trăiește pur și simplu de pe-o zi pe alta. Și-a întrerupt studiile de drept. Rătăcește prin Berlin, observă cu mirare oamenii din oraș și se lasă în voia sorții. În această zi, totul este altfel: tatăl lui Niko îi ajustează veniturile lunare, relația cu prietena nu mai merge, un psiholog îl deposedează de permisul de conducere, un vecin i se plânge lui Niko și începe să urle, o fostă colegă de școală devine atrăgătoare și un bătrân îi povestește într-o cârciumă o experiență traumatizantă din copilărie. La sfârșit bătrânul moare, iar Niko arată poate pentru prima dată compasiune și responsabilitate. În sfârșit, a venit timpul ca el să se maturizeze. OH BOY povestește, secvențial, 24 de ore din viața unui tânăr turbulent, la sfârșitul cărora nimic nu va mai fi ca înainte. Jan Ole Gerster reușește, cu primul său film minunat, să amintească de mari modele, fără a le plagia: opere timpurii ale lui Woody Allen, “After Hours”, de Martin Scorsese sau filmele din Schwabing de la sfârșitul anilor `60. În pofida tuturor modelelor observabile, Gerster își dezvoltă o tonalitate proprie, care persistă, de la primul până la ultimul cadru.
Premii:
German Film Awards 2013 – Cel mai bun film| Cel mai bun actor în rol principal - Tom Schilling| Cea mai bună regie| Cel mai bun scenariu| Cea mai bună muzică de film;
Bavarian Film Awards 2013 – Cel mai bun actor - Tom Schilling| Cel mai bun scenariu - Jan Ole Gerster.
Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.