Apreciez 0
Sărbătorim venirea primăverii, în cel mai frumos mod, prin teatru- cu un spectacol dedicat tuturor copiilor, mari și mici, o adaptare de succes a unei legende românești.
Povestea spune că ...... fiica Soarelui, tânjind după lumea oamenilor și plină de drag pentru ei, aruncă pe Pământ numai raze calde care vestesc venirea primăverii. Mama Zmeilor, însă, o vede pe frumoasa fată și decide să o păcălească să coboare pe Pământ pentru a o duce pe tainicul Munte al Zmeilor, unde este veșnic iarnă, pentru a o da de soție fiului ei cel mare. Nimic mai simplu, căci Mama Zmeilor este maestra șiretlicurilor și, astfel, pe Pământ se face noapte, păsările încetează să mai cânte, copiii să se mai joace și nici florile nu mai vor să înflorească. Însă, pe Pământ, într-un sat românesc, trăiește un voinic viteaz, Mărțisor pe numele lui, care, cu ajutorul elementelor naturii, află de acest șiretlic și pornește într-o călătorie plină de peripeții pentru a readuce strălucirea Soarelui pe cer. În drumul său întâlnește personaje ca Împărăteasa Fluturilor, Copacul cu Mere de Aur, Baba Dochia care îl ajută cu puterile lor fantastice. Ajuns pe Muntele Zmeilor, Mărțișorul se luptă cu Mama Zmeilor și, deși rănit, o învinge cu ajutorul apei vii. El o eliberează pe Fiica Soarelui, care, fermecată de curajul său, îi oblojește rănile cu vălul ei cel alb, care se pătează de sângele voinicului, vindecat de iubirea fetei. Astfel, iubirea lor reprezentată de șnurul alb cu roșu, simbolizează venirea primăverii și iubirea curată.
Cu: Ruxandra Bălașu, Celina Nițu și Alexandra Gabriela Niță
Scenografia: Daniel Divrician
Povestea Mărtișorului. Un spectacol educativ, interactiv și plin de umor!
Spectacolul, organizat de echipa Un parinte mai bun, în parteneriat cu Teatrul Coquette București, face parte din Campania Caravana cu povești, un proiect care aduce în viața copiilor și a părinților cele mai frumoase povești ale copilăriei, în cel mai frumos mod posibil, prin teatru- pentru că spectacolul este cea mai bună modalitate de a le deschide celor mici universul imaginației și de a se dezvolta, spre a deveni oameni deschiși, cu o cultură foarte bogată.
*Echipa noastra în colaborare cu alți parteneri, a organizat și alte spectacole la Brasov: Sarea-n bucate, Poveste de Crăciun, Copilăria lui Mozart, Copilăria lui Beethoven, Copilăria lui Enescu, Alice în Țara Minunilor, Greierul aproape faimos și multe alte spectacole educative, care s-au bucurat de multă apreciere din partea publicului.
Durata spectacolului 1h. Spectacolul este jucat în limba română.
Recomandat copiilor cu vârsta între 4 și 94 de ani :)
Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.