Apreciez 4
Prin desen, pictură, colaj, modelaj în lut, meditaţii şi alte tehnici, la atelierele de artterapie urmărim o mai bună autocunoaştere, creşterea stimei de sine, conştientizarea resurselor personale, dezvoltarea creativităţii în toate ariile vieţii personale şi profesionale, îmbunătăţirea relaţiilor cu cei din jur etc.
Insă, în primul rând, vei găsi aici un loc unde te vei simţi în siguranţă, un loc în care te vei simţi acceptat şi înteles, un timp special doar pentru tine şi pentru ce ai tu nevoie.
Durata programului de artterapie pentru adulţi este de un an (aproximativ 20 de întâlniri - de doua ori pe lună). Întâlnirile au continuitate, temele nemaireluându-se până anul viitor, de aceea este indicat pe cât posibil să participi la toate şedinţele.
De reţinut că NU trebuie să ai talent la desen ca să participi la şedinţele de artterapie. Acesta nu este un curs de pictură, ci unul de autocunoaştere şi dezvoltare personală. Trebuie doar să îţi doreşti să te descoperi şi să ai curiozitatea de a te exprima folosind diverse tehnici şi instrumente.
Nu trebuie să aduci nimic, vei găsi suficiente materiale aici.
Funcţia primară a artei, recunoscută ca atare încă din Antichitatea greacă este cea de a exterioriza, de a descarca emoţiile refulate, purificându-le prin expresia artistică. Uneori, este suficient doar să participi la actul creator, fără a mai căuta întelesuri şi constientizări, aceasta fiind puterea extraordinară a artei. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, la atelierele noastre, fiecare reuşeşte să depăşească metafora, să treacă de la simbol la viaţa reală, să facă analogii şi să (se) înteleagă mai bine, privind dintr-o altă perspectivă şi găsindu-şi alte modalităţi de abordare a problemelor din viaţa de zi cu zi.
Unde? Strada Avram Iancu nr. 76
Când? La alegere într-una din zilele de luni sau vineri de la ora 18.30 sau duminica de la ora 15
Durata atelierului: 2,5 sau 3 ore (în funcţie de tema atelierului).
Frecvenţa: o dată la două săptămâni
Cost: 40 de lei/ atelier
Specific atelierelor de artterapie pe care le organizez este numărul mic de participanţi într-un grup pentru ca fiecăruia să i se poată acorda atenţia şi timpul necesar pentru analiză personală.
Cea care te va însoţi în această experienţă creativă: Raluca Robu, psiholog cu formare în Evaluarea şi Consilierea Experienţială a Adultului, Copilului, Cuplului şi Familiei în cadrul Societăţii de Psihoterapie Experenţială Română (SPER).
Pentru a vă rezerva locul, înscrierile trebuie confirmate menţionând numele, vârsta şi un număr de telefon pe email sau prin mesaj privat pe Facebook. Înscrierea presupune disponibilitatea de a participa constant la ateliere (o dată la două săptămâni).
Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.