Apreciez 0
"Cum să vorbim copiilor dacă vrem să ne asculte și cum să-i ascultăm pentru ca ei să ne vorbească" este subtitlul sub care se desfăşoară atelierele de practică pentru părinţi Faber Mazlish.
Autoarele cărții și ale programului, experte recunoscute internațional în domeniul comunicării eficiente dintre copii și adulți, au studiat ani de zile comportamentul copiilor, au lucrat cu copii de toate vârstele și au simțit nevoia să împărtășească din metodele care pe termen lung au dat rezultate atât în relația părinte-copil, cât și în relația cadru didactic-copil sau cadru medical-copil.
Atelierele de lucru “Cum să vorbim copiilor dacă vrem să ne asculte și cum să-i ascultăm pentru ca ei să ne vorbească” oferă participanților ocazia de a deprinde noi abilități practice și de a face schimb de idei și experiențe. Scopul atelierelor de lucru este de a oferi metode practice și eficace de comunicare pentru o relație mai puțin stresantă și mai plină de satisfacții cu copiii de orice vârstă.
Seria de ateliere conţine 6 întâlniri săptămânale a câte 2 ore, în care participanții vor învăța și vor aplica încă din aceeași zi metode concrete despre cum să facă față sentimentelor negative ale copilului, despre cum să traseze limite și totuși să mențină buna dispoziție, cum să-și exprime supărarea fără să rănească, cum să atragă cooperarea copilului sau cum să-și ajute copilul să devină atent și responsabil.
La fiecare atelier vom aborda câte una cele 6 teme propuse (vezi mai jos), cu exemple și studii de caz, astfel încât metodele învățate, să poată fi aplicate imediat și cu ușurință. La următoarea întâlnire au loc schimbul de idei și experiențe, facilitând astfel abordarea următoarei teme. La finalul celor 6 săptămâni participanții vor ști cum să rezolve conflictele pașnic și cum să creeze o atmosferă de familie bazată pe dragoste și respect.
CUI SE ADRESEAZĂ: părinţilor, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice, care au în grijă copii cu vârsta de 0-18 ani
Moderatori: Brenda-Andreea PIUARU este absolventă a Universității Transilvania, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic cu experiență în Psihologia educaţiei, Pedagogie, Tehnici de învăţare eficientă, Practică pedagogică. A avut prima interacțiune cu metoda Faber-Mazlish în anul 2008. Este mamă a doi copii de 4 și 8 ani, fetiță și băiat.
Silvia-Elena NIȚESCU este mama a doi băieți frumoși, isteți și haioși de 4 si 6 ani. Iubește copiii, îi place să intre în jocul și în lumea lor, și să fie înconjurată de ei. Este absolventă a Universității Transilvania, Facultatea de Științe Economice și profesează în domeniu. Are experiență în facilitarea cursurilor de dezvoltare personală.
Locuri disponibile: 12
Număr minim de participanţi: 10
Atelier de lucru 1. Cum să-i ajutăm pe copii să se descurce cu propriile sentimente
Atelier de lucru 2. Atragerea cooperării: Cum reacționează copiii la metodele obișnuite de a-i face să se supună
Atelier de lucru 3. Alternative la pedeapsă
Atelier de lucru 4. Încurajarea autonomiei
Atelier de lucru 5. Lauda
Atelier de lucru 6. Eliberarea copiilor de “rolurile” ce le-au fost atribuite
Mai multe despre ateliere şi despre cum vă puteţi înscrie: http://www.academiaheidi.ro/cursuri-pentru-parinti/ateliere-de-lucru-faber-mazlish/
copii , educatie , atelier , parinti , Academia Heidi
Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.