Adaugă
Publicitate

In 2012 Brasovul va gazdui a treia editie a Congresului International de Turism al ONG-urilor din tarile cu iesire la Marea Neagra

Prezentare

Congresul Internaţional de Turism al ONG-urilor din ţările cu ieşire la Marea Neagră a fost găzduit de Turcia, în Provincia Rize din est-ul ţării. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia pentru Educaţie, Cultură şi Solidaritate, ce are sediul central în Ankara şi au participat reprezentanţi din 12 ţări, 40 de experţi internaţionali şi o sută de experţi naţionali.

Principalul obiectiv al Congresului a fost de a identifica potenţialul turistic al ţărilor din Bazinul Mării Negre şi de a promova acest potenţial la nivel internaţional. România a fost reprezentată de Agenţia Metropolitană Braşov iar produsul turistic propus ca destinaţie de succes a fost: "Zona Metropolitană Medievală Braşov".

"Dezbaterea privind oportunităţile din turism şi propunerile de soluţii pentru Bazinul Mării Negre, din perspectiva Organizaţiilor Non-Guvernamentale, reprezintă, de fapt, implicarea societăţii civile în dezvoltarea conceptului, a strategiei şi a planului de acţiune pentru o dezvoltare durabilă a turismului în ţările cu ieşire la Marea Neagră. Din această perspectivă, ONG-urile din România vor acţiona în doua direcţii: împreună cu ONG-urile din Bulgaria vom milita, în cadrul UE, pentru realizarea unei strategii şi a unui plan de finanţare a proiectelor de dezvoltare pentru Bazinul Marii Negre precum şi înfiinţarea de trasee turistice tematice la nivelul ţărilor riverane la Marea Neagră, astfel încât turiştii să poată beneficia de cultura şi ospitalitatea locuitorilor acestui loc plin de istorie », a declarat în cadrul Congresului directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David.

Totodată, Agenţia Metropolitană Braşov, prin directorul general, David Dragoş, va reprezenta România în cadrul Comitetului de Coordonare ce va evalua propunerile de destinaţii turistice de succes ale ţărilor cu ieşire la Marea Neagră. Proiectul beneficiază de o platformă web (www.100spotsblacksea.org) şi vor fi selectate 100 de destinaţii cu potenţial turistic, urmand ca acestea să fie ulterior promovate la nivel internaţional. Criteriile de evaluare vor fi stabilite de către Comitetul de Coordonare până la finalul lunii martie 2011. Prima propunere a României, şi anume "Zona Metropolitană Medievală Braşov" a fost apreciată de către toţi participanţii la Congres fapt ce a generat ideea ca în viitorul apropiat România să găzduiască un Târg Internaţional Medieval al ţărilor cu ieşire la Marea neagră.

"Propunerea pe care a făcut-o Agenţia Metropolitană Braşov, ca destinaţie de succes a ţării, a determinat organizatorii să includă în declaraţia finală a Congresului ideea de a organiza un Targ Internaţional al ţărilor cu ieşire la Marea Neagră. De asemenea, organizatorii Congresului au agreat ideea ca a treia ediţie a Congresului, din 2012, să fie organizată în România, în Braşov", a declarat directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov, David Dragoş.

Declaraţia finală a Congresului, împreună cu raportul lucrărilor din cadrul evenimentului vor fi transmise atât ministrului Turismului din România cât şi celorlalte instituţii guvernamentale, mediului de afaceri şi ONG-urilor ce desfăşoară activităţi de promovare a potenţialului turistic din România.


Etichete:

ONG , turism , Agentia Metropolitana Brasov

Informaţii suplimentare 233

Urmează în Braşov 6433

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe