Adaugă
Publicitate

Padurea Social Media - Un nou concept de implicare sociala

Prezentare

Mişcarea naţională de împădurire „Plantăm fapte bune în România!”, a lansat, joi, 21 iulie 2011, Pădurea Social Media PFB, un nou concept de implicare socială adresat celor activi în online (bloguri, forumuri, facebook şi twitter).

Grupul de iniţiativă format din ONG-uri şi persoane fizice neafiliate care stau în spatele iniţiativei „Plantăm fapte bune în România!” doresc să ofere posibilitatea fiecărei persoane de a se implica în această iniţiativă şi totodata, ca semn de recunoştinţă pentru cei care au oferit sprijin acestei mişcări sociale pănă în prezent. Oricine poate planta o faptă bună în virtual, indiferent de vreme şi de sezon: prin postarea unui mesaj de susţinere a mişcării naţionale de împădurire, prin postarea unei soluţii pentru dezvoltarea acestei mişcări la nivelul întregii ţări. In schimb, organizatorii vor boteza un copacel din Pădurea Social Media cu numele fiecărui făptuitor de bine.

Detaliile Pădurii Social Media PFB se găsesc pe website-ul oficial al iniţiativei, www.plantamfaptebune.ro. Aceasta va exista în realitate, în apropierea localităţii Armăşeşti din judeţul Ialomiţa, unde plantările vor fi demarate în această toamnă.

„Plantăm fapte bune în România!” este o iniţiativă a societăţii civile tinere din Romania, bazată pe voluntariat, şi vizează implicarea ONG-urilor, publicului larg, autorităţilor, companiilor şi mass media din ţara noastră în protejarea şi creşterea de păduri. În această toamnă organizatorii vor deschide plantările în 6 judeţe care în acest moment deţin susţinerea unor administraţii publice locale cu terenuri de împădurit. Este vorba despre judeţele: Mureş, Timiş, Satu Mare, Argeş, Ialomiţa şi Vaslui. În primăvara lui 2012 urmează să se deschidă acţiunile şi în restul judeţelor. Pe parcursul anilor următori organizatorii vor monitoriza alături de partenerii instituţionali de specialitate zonele plantate în vederea asigurării stării de masiv lemnos.

Mişcarea se va derula la nivel naţional, pe o perioadă de 5-7 ani şi viziează trei obiective: plantarea a 300 de ha în primul an de existenţă şi întreţinerea acestora până la declararea stării de masiv lemnos, realizarea unei hărţi virtuale a zonelor despădurite şi realizarea unei campanii de conştientizare a publicului privind importanţa pădurilor.

Pe lângă susţinerea mişcării şi înscrierea în Pădurea Social Media PFB, organizatorii încurajează tinerii să se implice în echipele de voluntari de organizare din fiecare judeţ, pentru a putea atinge toate obiectivele stabilite.


Etichete:

comunitate , ecologie , social media , PFB

Informaţii suplimentare 233

Urmează în Braşov 6445

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe