Apreciez 0
Proiectul "Cetateni implicati, parlamentari responsabili" are ca perioada de implementare iunie 2010 - martie 2011.
Finanţator: Balcan Trust for Democracy, buget : 24 575 USD (1100 USD contributie proprie)
Grupul ţintă îl reprezintă 10.000 de cetăţeni ai judeţului Braşov, 12 parlamentari din judeţul Braşov şi 12 consilieri ale birourile parlamentare din colegiile electorale.
Scopul proiectului “Cetăţeni implicaţi, parlamentari responsabili” este de a creşte gradul de colaborare între cetăţenii şi parlamentarii din Judeţul Braşov pentru a rezolva problemele cetăţenilor din colegiile electorale.
Principalele activităţi ale proiectului sunt:
Monitorizarea activităţii parlamentarilor din cele 12 colegii electorale din judeţul Braşov
Va fi monitorizata activitatea a celor 4 senatori şi 8 deputaţi din judetul Brasov.
Perioada de monitorizare va acoperi sesiunea parlamentară începând cu luna septembrie până în Decembrie 2010 şi va fi făcută pe 2 nivele: munca de teren a parlamentarilor şi activitatea acestora în cadrul Parlamentului.
Activitatea parlamentară din Bucureşti va fi monitorizată in cadrul proiectului de către Institutul de Politici Publice Bucureşti.
Cercetare privind percepţia cetăţenilor din colegiile electorale asupra activităţii celor 12 parlamentari. Vor fi aplicate 1200 de chestionare si 58 de interviuri catre persoane cheie din fiecare primărie din judeţul Braşov pentru a analiza activitatea celor 12 parlamentari.
Vor fi selectaţi 6 studenţi în ani terminali de la facultăţile de drept, ştiinţe politice, administraţie, economie, sociologie şi comunicaţii, care vor face practică timp de 3 luni în cabinetele parlamentare.
La masa rotundă vor fi invitaţi cei 12 parlamentari, reprezentanţi ai cabinetelor parlamentare, interni, media, autorităţile publice interesate de activitatea parlamentarilor, cetăţenii din colegiile electorale. Vor fi discutate rezultatele activitatii de monitorizare si raportul de cercetare realizat in cadrul proiectului.
Vom iniţia 4 întâlniri cu cetăţenii din colegiile electorale. La întâlniri vor fi prezenţi 2 deputaţi şi un senator care vor prezenta raportul la jumătate de mandat.
Sesiunea de training se va desfăşura pe durata unei zile şi se va axa pe: implicarea cetăţenilor în procesul legislativ, organizarea eficientă a activităţii cabinetelor parlamentare, etc. În cadrul seminarului, participanţii vor alcătui câte un plan de acţiune pentru a imbunatatii colaborarea dintre cetateni si parlamentari.
La final, participanţii vor primi câte un certificat de participare la sesiune.
Asociaţia Pentru Parteneriat Comunitar Braşov va oferi asistenta tehnica Birourilor Parlamentare în implementarea planurilor de acţiune realizate în cadrul sesiunii de instruire.
APC , comunitate , BCC Brasov , parlament , IPP
Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.